Mia Välimäki Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Uudeltamaalta

Omenahyvepiirakka

Omenakaupungin tyttönä ja tuoreena marttana olen uskaltautunut syksyn aikana leipomaan. Tässä maailman mainoin omenapiirakan resepti jonka meidän äiskä kehitti ihan omasta päästään.

Resepti on niin maukas ja helppo, että jopa leivontanoviisi kuten minä tässä onnistui. Lopputulos ei välttämättä ulkonäön puolesta heti säväytä, mutta maku korvaa sen!

Omenahyvepiirakka

Taikina
3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
175g voisulaa

Täyte
6 isoa omenaa, kuutioituna 
2 tl kanelia
100g voisulaa 
1,5dl sokeria 
2,5dl kaurahiutaleita
(Puolikkaan limen mehu)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita ensin pohjan ainekset keskenään. Voitele vuoka, paista uunissa pohjaa ensin n. 10min 200 asteessa.

Kun pohja on uunissa, tee täyte. Ota pohja uunista, lisää täyte ja paista vielä noin 10-15min 200 asteessa.

 

Reseptin paistoajat ovat meidän kiertoilmauunille sopivia, joten ensimmäistä kertaa tehdessäsi pidä piirakkaa silmällä ja varo taikinan liikaa tummumista.

Hauskoja leivontahetkiä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä ohje, vaikka ei ehkä voita omaa omenagaletteani.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Millainen omena soveltuu tällaiseen leipomiseen parhaiten?

Käyttäjän miavali kuva
Mia Välimäki

Itse olen käyttänyt oman pihan punakanelia, mutta mikä tahansa kiinteä ja hieman hapan omena käy.